Hej igen!
Vi pratar mycket om att vår hemsida är vår viktigaste kanal ut till våra medlemmar. Då gäller det att vi verkligen håller den aktuell och uppdaterad. Så här långt känns det som om vi har lyckats ganska bra. Hemsidan har i många delar uppdaterats och förändrats, ett arbete som dock aldrig blir riktigt klart, utan fortgår. Att hemsidan har den layout den har får vi leva med. Detta innebär att våra möjligheter är begränsade på den punkten. Vi fokuserar helt enkelt på det viktigaste – nämligen innehållet.


Sedan förra informationen har släpvagnsutlåningsrutinerna uppdaterats och finns i en särskild flik som heter ”Släpvagnsutlåning”. Där finns möjlighet att ladda ner, dels ett dokument som ger nödvändig information om hur utlåningen går till, dels ett bokningsformulär som man kan ladda ned och fylla i. Så här långt verkar de nya rutinerna fungera väldigt bra. Hör av er om ni har synpunkter.


Vi har i MC-sektionen haft en hel del aktiviteter sedan sist.

 

  • Vi var ett gäng som körde KNIX-kurs på Rörken den 14 maj. En oerhört nyttig och rolig övning i att hantera sin motorcykel. Övningen sker på gokartbana och lär en bl.a. att titta rätt, välja rätt spår, hålla rätt fart och gaskontroll. Detta med fokus på säker kurvtagning med marginaler.

 

  • Den 24 maj hade vi Vårsalong på Tre Vapen. Under lunchtid visade medlemmar i FMK Tre Vapen upp totalt 15 motorcyklar. Intresset var stort bland de som passerade och FMV info var där och gjorde ett litet reportage som finns på FMV Insidan. Tyvärr genomfördes inte Vårsalongen på HKV L24, men den finns med i planeringen för nästa år. Tack Pierre för planering och genomförande.
  • Helgen den 26-27 så var det dags för årets Vårtur, som ägde rum i Roslagen. En, som vanligt, väldigt trevlig tur, med trevligt sällskap, många intressanta stopp och med intressant information om Rysshärjningarna, som var temat för turen. Ett stort tack till Elisabeth, Thomas och Jesper som hade planerat och svarade för genomförandet av denna trevliga tur.
  • Gruskörningar har varit på agendan många år. I år, sannolikt för första gången i klubbens historia, blev det verklighet! Två turer mellan Täby kyrkby och Almunge genomfördes den 2 respektive 10 juni. Med facit i hand så hoppas jag, och garanterat många andra av klubbens medlemmar, att grusturer blir verklighet varje år. Kanske 30-gradig värme båda turerna var lite i varmaste laget, men hellre damm än regn! Stort tack till Thomas N och Claes W för väl genomförd aktivitet.


Nästa aktivitet som förestår är Sommarturen, den 7-11 juli. Hoppas att alla ni som ska med på den får bra väder och en riktigt härlig tur.
Nu går vi mot semestertider och med det önskar jag och hela FMK styrelse- /ledningsgrupp en riktigt skön sommar!


/Anders Widaeus

 

Arkiv ordföranden informerar

Ordforande_informerar_-_2018-07-02.pdf

Ordforande_informerar_-_2018-05-02.pdf